Marfa de contrabanda la o locuinta din Zamostea


Intră acum și în grupul de

În urma unei percheziţii la o locuinţă din comuna suceveană Zamostea, au fost găsite mai multe mărfuri de contrabandă. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul formaţiunilor de ordine publică rurală şi investigaţii criminale ai Poliţiei Oraşului Siret, însoţiţi de cadre ale Serviciului intervenţie rapidă şi comisari ai Gărzii Financiare Suceava, în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Rădăuţi, s-au deplasat în comuna Zamostea, la locuinţa Mariei Ţ., de 48 ani şi B. Bogdan, de 25 ani, unde au efectuat o percheziţie domiciliară.

În cauză existau date cu privire la faptul că cei doi au organizat la domiciliu un magazin clandestin, în care comercializează produse de contrabandă de provenienţă ucraineană.

La percheziţiei s-a descoperit în holul locuinţei, un raft improvizat pentru expunerea spre vânzare a mărfurilor alimentare şi nealimentare pe care au fost găsite expuse şi având preţuri inscripţionate pe ambalaj mai multe produse accizabile şi neaccizabile de provenienţă ucraineană, pentru care nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Ţ. Maria are o autorizaţie de funcţionare pentru persoană fizică autorizată având ca obiect de activitate comercializarea de bunuri în pieţe şi oboare fără a avea declarat punct de lucru la domiciliu.

Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor un număr de 76 sticle de 0,5 litri cu băuturi alcoolice, 50 litri alcool etilic dublu rafinat, 75 litri benzină şi 312 pachete ţigări, toate de provenienţă ucraineană, ce fac obiectul dosarului penal întocmit în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar celelalte produse pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale de provenienţă în valoare de 8.000 lei au fost ridicare în vederea confiscării.

Şi comisarii Gărzii Financiare au aplicat o amendă în valoare de 6.000 lei şi s-a dispus suspendarea activităţii comerciale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cu cei doi în stare de libertate.


Intră acum și în grupul de