La Universitatea „Stefan cel Mare” s-au deblocat posturile ramase vacante


Intră acum și în grupul de

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, era îngrijorată, nu atât de pensionarea unor cadre universitare considerate de unii, mai mult sau mai puţin „monştri sacri”, ci mai degrabă pentru că nu avea posibilitatea de a angaja personal în locul acestora. Guvernul a adus o veste bună. Mai exact, a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care posturile de preparatori, asistenţi, lectori universitari şi şefi de lucrări, ce au rămas vacante după aprilie 2009, să poată fi ocupate pentru „a creşte şi a întineri” corpul academic românesc.

Prin această măsură, Ministerul Educaţiei încearcă să compenseze ieşirile din sistemul universitar ce au survenit după aprilie 2009, momentul în care a fost adoptată Ordonanţa 34/2009.

„Această măsură duce la întinerirea şi creşterea calităţii cadrelor didactice din universităţile României, urmând ca după adoptarea legii educaţiei naţionale să putem să punem în practică o politică de personal mult mai dinamică pentru universităţile din România”, a motivat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei.


Intră acum și în grupul de