Inspectorii veterinari suceveni, la portile carmangeriilor, in miez de noapte (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava are cele mai multe unităţi de procesare a cărnii, deţinătoare a ştampilei ovale ce le dă dreptul să exporte produsele în UE. „Toată lumea este cu ochii pe noi. Aceste unităţi trebuie să respecte ştampila ovală pentru că oricând se pot trezi cu controale”, a declarat şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.

Acesta atrage atenţia şi carmangeriilor. „În miez de noapte, vom fi la porţile lor. Unii au rămas cu vechile metehne de a cumpăra carne mai ieftină de la tot felul de persoane. Dacă îi prindem, îi avertizez că îi închidem”, a spus Petrea Dulgheru.

Inspectorii veterinari suceveni au stabilit şi un calendar al controalelor, astfel că de luni, 13 decembrie şi până pe data de 24 decembrie, toţi procesatorii vor fi ţinuţi numai în verificări.

„Fabricile de procesare a cărnii şi a laptelui din judeţ vor fi verificate de inspectori ai Serviciului de Inspecţie şi Control din cadrul DSVSA Suceava, aceştia având misiunea de a verifica documentele ce atesta provenienţa materiilor prime precum şi calitatea acestora. Pe lângă verificarea documentelor, aceste controale vizează şi verificarea respectării de către operatorii din domeniul alimentar a prevederilor privind igiena produselor alimentare”, a menţionat şeful DSVSA Suceava.

Acesta a precizat că, până de sărbători, în cadrul direcţiei se va lucra inclusiv în zilele de sâmbătă.


Intră acum și în grupul de