Bărbatul care a căzut de pe scară în fundația unui bloc în construcție din Suceava a murit


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care a căzut în data de 13 decembrie de la peste cinci metri în fundația unui bloc în construcție de pe strada Mărășești din Suceava a murit joi la Spitalul Județean Suceava din cauza rănilor grave suferite.

Poliția Suceava a dispus în acest caz schimbarea încadrării juridice a faptei, urmând a fi efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”  și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Bărbatul era angajat al unei firme care executa lucrări de cofrare și betonare a unui subsol de bloc ce se află în construcție pe strada Mărășești.

Acesta se afla în după amiaza de 13 decembrie în groapa adâncă de 5,5 metri împreună cu un coleg de muncă, iar la terminarea programului de lucru acesta a urcat pe o scară pentru a ieși din groapă, dar în momentul în care a ajuns la capătul scării s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la înălțime. Bărbatul rănit a fost scos cu ajutorul unui echipaj de descarcerare, fiind preluat de către un echipaj de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou de la Suceava cu policontuzie prin accident de muncă, traumatism cranio-cerebral, pierderea cunoștinței, plagă occipitală, contuzie coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, comă grad I și II.


Intră acum și în grupul de