Tineri ucraineni fără permis sau cu permisul suspendat, depistați în PTF Siret la volanul unor autovehicule


Intră acum și în grupul de

Polițiști de frontieră suceveni au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene, fals, iar pe un altul cu permis de conducere suspendat pe teritoriul României.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPS Suceava, Alina Petraru, în data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 29 de ani.

Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și remorca, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

O dată cu prezentarea pașaportului, bărbatul a prezentat și un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, polițiștii de frontieră suceveni au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În acest caz polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Alina Petraru a mai declarat că poliţiştii de frontieră suceveni cercetează un alt cetățean ucrainean care conducea un ansamblu rutier, deși dreptul de conducere pe drumurile publice din România îi era suspendat.

Astfel, duminică, 25 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a ieși din România un cetăţean ucrainean, în vârstă de 24 de ani.

Tânărul conducea conducea un ansamblu rutier format din microbuz marca Mercedes – Benz Sprinter și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare ucrainene.

La controlul de frontieră, conducătorului auto i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că dreptul de a conduce al cetățeanului ucrainean a fost suspendat de către autoritățile române în luna aprilie a acestui an.

În acest caz polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de