Incendierea autovehiculului VW Touran din Horodoniceni făcută de un tânăr cu probleme psihice care a pus foc după ce a văzut o știre în care mai mulți tineri au dat foc unei mașini


Intră acum și în grupul de

Un autoturism VW Touran a fost incendiat intenționat, luni seara, de un tânăr de 26 de ani din localitate care a recunoscut că a făcut-o pentru că a văzut la știri o situație asemănătoare.

Luni seara la ora 22.29, polițiștii au fost sesizaţi  de către o femeie din sat Brădățel,  comuna Horodniceni, despre faptul că s-a aprins o mașină.

Polițiștii au constatat că un autovehicul VW Touran fabricat în anul 2006, proprietatea unui bărbat de 35 ani de ani,  care era parcat pe stradă în proximitatea locuinței, a ars.

La locul producerii incendiului a fost identificat un tânăr de 26 ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, care a fost  imobilizat de polițiști și care a recunoscut că dat foc la autovehicul în mod intenționat.

Acesta a precizat că nu a dat foc din răzbunare, ci că a făcut acest lucru întrucât a văzut la știri cum mai mulți tineri au dat foc la un autovehicul pe raza municipiului Iași, aspect care l-a determinat să comită fapta.

Față de tânăr a fost instiuită masura obligării la tratament medical conform sentinței din 24.11.2022, fiind dignosticat cu tulburări de comportament fapt pentru a fost internat la Secția de Psihiatrie din Burdujeni a SJU Suceava, unde urmează să fie expertizat medico legal.

În acest caz s-a întocmit dosar de  cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.


Intră acum și în grupul de