Oprită de poliție la Călinești, o mașină a luat-o la vale în timp ce șoferul a schimbat locul cu femeia de pe scaunul din dreapta. Tânărul care condusese mașina era băut și fără permis


Intră acum și în grupul de

Un autoturism care a fost oprit de poliție la Călinești a luat-o la vale și s-a oprit într-un parapet în timp ce șoferul, care nu are permis și era și băut, a schimbat locul cu tânăra de pe scaunul din dreapta.

Astfel, vineri seara la ora 21.40, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, pe drumul comunal 55 de pe raza localității Călinești din comuna Șerbăuți, au efectuat semnal de oprire unui autoturism Peugeot 407. Conducătorul auto a oprit autoturismul și până să ajungă polițiștii la autoturism, a schimbat locul cu pasagera care se afla pe locul din dreapta față, o femeie din localitatea Pârteștii de Jos care este și proprietara autoturismului.

Acesta a uitat sa asigure autoturismul cu frâna de staționare motiv pentru care  acesta a pornit spre înapoi lovind parapetul metalic de pe partea stangă a drumului în sensul de mers.

Cel care condusese mașina, un tânăr de 26 de ani din Dumbrăveni emana halenă alcoolică și manifesta un comportament specific persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice.

În acest caz s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru, marca Drager, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar tânărul a fost condus la Spitalul Orașului Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind verificat în bazele de date ale poliției a rezultat că tânărul nu este posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile române.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” și „încredințare”.


Intră acum și în grupul de