Autoturism căutat în Olanda pentru confiscare, depistat în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au oprit la ieșirea din țară un autoturism marca Volkswagen Golf, căutat de autoritățile din Olanda, iar mașina a fost indisponibilizată până la finalul cercetărilor.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, a delarat că luni dimineață, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean olandez, în vârstă de 34 de ani.

Aceasta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf pe care erau aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare specific Olandei.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, polițiștii de frontieră suceveni au constatat că mașina este căutată de către autoritățile din Olanda, iar alerta – bun căutat pentru confiscare – a fost introdusă de autoritățile olandeze în data de 7 ianuarie 2023.

Șoferul a declarat că nu știa despre faptul că mașina a fost dată în alertă.

În acest caz polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire conform Codului Penal, iar autovehiculul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalul verificărilor.


Intră acum și în grupul de