Un șofer din Marginea care transporta ilegal lemn de foc a emis avizul de însoțire când a fost oprit de poliție


Intră acum și în grupul de

Un șofer din comuna Marginea a fost amendat și i s-a confiscat încărcătura de lemn de foc pe care o transporta pentru că a emis avizul de însoțire în aplicația SUMAL 2 doar în momentul în care a fost oprit de polițiști.

Astfel, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au identificat, joi, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară  Volkswagen, care circula pe DN 17A și care transporta material lemnos.

Polițiștii au interogat aplicația SUMAL 2.0., rezultând că, la data și ora efectuării interogării, pentru mijlocul de transport nu figura emis niciun aviz de însoțire.

Ulterior, după patru minute de la verificare, la orele 10.31, autoutilitara a fost oprită pentru control, constatându-se că era condusă de un bărbat din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei conduse, precizând că trasnportă materiale lemnoase și că deține aviz de însoțire.

S-a procedat la reinterogarea aplicației SUMAL 2.0, iar la orele 10.32, pentru mijlocul de transport a fost identificat un aviz de însoțire materiale lemnoase.

Existând suspiciunea că transportul de materiale lemnoase a fost efectuat de către conducătorul autoutilitarei, în calitate de transportator profesionist, cu datele mobile ale dispozitivului electronic închise ori fără a fi pornit transportul prin apăsarea butonului „START TRANSPORT”, lucrătorii de poliție au procedat la verificarea dispozitivului electronic, astfel constatându-se că, șoferul pornise  și începuse în aplicație transportul în momentul efectuării controlului de către lucrătorii de poliție, materialul lemnos transportat în aceste condiții neavând proveniență legală.

Autoutilitara a fost dusă la Depozitul OS Marginea unde a fost inventariat materialul lemnos de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea și unde a rezultat că bărbatul transporta cantitatea de 3,37 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 580 lei.

Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la confiscarea cantității de 3,37 mc lemn de foc specia fag ce a fost predată în custodie lucrătorilor silvici din cadrul OS Marginea, iar șoferul a fost sancționat contravențional.


Intră acum și în grupul de