Un tânăr fără permis din Forăști a reușit să scape de urmărirea poliției pe fondul ceții, dar s-a împotmolit într-un câmp. El a fost identificat, amendat cu aproape 3000 de lei și este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani din Forăști fără permis a reușit în noaptea de luni spre marți să scape de urmărirea poliției, dar acesta a fost identificat, amendat și este și cercetat penal.

Astfel, luni în jurul orei 23:30,  polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești aflându-se în serviciul de patrulare pe raza satului Valea Bourei din comuna Dolhești au efectuat semnal de oprire unui autoturism, condus din sens opus.

Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție efectuate cu semnalele din dotarea autospecialei de serviciu.

Acesta a fost urmărit pe DJ 208 E pe raza satelor Valea Bourei-Boura-Manolea din cadrul comunei Forăști fiind folosite in permanență semnalele luminoase și acustice cât și prin portavoce, apoi conducătorul auto a virat dreapta pe un drum secundar pietruit ce duce către sat Nigotești, din comuna Vadu Moldovei.

Având în vedere drumul greu accesibil-pietruit și faptul că era ceață abundentă vehiculul a fost pierdut din raza vizuală a echipajului de poliție.

După aproximativ 1,5 km autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, întrucât a rămas împotmolit.

Distanța parcursă de la momentul efectuării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul este de aproximativ 7 km.

Polițiștii au continuat verificările, iar ulterior a fost identificat în zonă și conducătorul auto în persoana unui tânăr de 18 ani din satul Boura comuna Forăști.

Din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16.09.2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă de 725 lei întrucât nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


Intră acum și în grupul de