Mosul a venit cu dulciuri si veste reflectorizante la copiii din Patrauti


Intră acum și în grupul de

Cu un mesaj preventiv adaptat problematicii sezonului rece, agenţi şi ofiţeri de prevenire şi lucrători ai Serviciului Rutier s–au deplasat în unităţile de învăţământ sucevene şi au expus tinerilor măsuri cu caracter preventiv ce trebuie respectate când circulă pe drumul public. Activităţile preventive au fost îndreptate, în special către unităţile de învăţământ din mediul rural.

Au fost organizate patrule şcolare, tinerii fiind implicaţi efectiv în activităţile de promovare şi diseminare a actului preventiv. Cei mici au fost atenţionaţi cu privire la alegerea locurilor de joacă şi săniuş, în perspectiva apropierii vacanţei de iarnă.

Pentru câteva ore poliţiştii rutieri au avut o dublă calitate: promotori ai mesajului preventiv şi…mesageri ai Moşului. Finalul de semestru şcolar i-a găsit pe poliţişti între copiii din comuna Pătrăuţi.

Cu resurse proprii şi cu sprijinul unor parteneri, poliţiştii au oferit copiilor cadouri, dulciuri dar şi veste reflectorizante.

Comportamentul participanţilor la trafic reprezintă cea mai importantă cauză a mortalităţii: viteza, consumul de băuturi alcoolice sau de droguri, oboseala, neutilizarea centurii de siguranţă sau a căştii de protecţie etc. Cauza principală a accidentelor rutiere rămâne viteza excesivă, a doua fiind reprezentată de traversarea neregulamentară.

La nivelul judeţului Suceava, în luna noiembrie s-au înregistrat 80 de accidente de circulaţie soldate cu 11 morţi şi 16 răniţi grav. Deşi se înregistrează un trend descendent comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma analizei realizate în cadrul Grupului de Lucru din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaţităţii- IPJ Suceava s-a evidenţiat faptul că majoritatea accidentelor puteau fi evitate prin adoptarea unei conduite preventive. Acest fapt a fost constatat urmare a identificării „traversării neregulamentare a pietonilor” ca principală cauză generatoare de accident.

Analizele realizate şi concluzionările Grupului de Lucru gestionar al problematicii rutiere au stat la baza iniţierii unei campanii de prevenire a accidentelor rutiere ce se desfăşoară la nivelul judeţului în perioada decembrie 2010 – februarie 2011. Campania are ca scop creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice din judeţul Suceava şi concentrează acţiunile în zona punctelor negre identificate.


Intră acum și în grupul de