Flutur: „Negociem aderarea la Spatiul Schengen din casa, pentru ca suntem membri UE” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Nu negociem din tindă sau de pe prispă aderarea la Spaţiul Schengen, ci din casă pentru că suntem membri ai UE. Nu cred că trebuie să fim atât de fatalişti”, este de părere vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, care consideră că România şi-a îndeplinit cerinţele tehnice privind aderarea şi are capacitatea de negociere.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că el crede că se fac cu prea multă uşurinţă interpretări ale scrisorii semnate de miniştrii de Interne din Germania şi Franţa. „Cred că ne grăbim cu unele interpretări”, a spus liderul PDL. El a reamintit perioada de preaderare când el gestiona ministerul Agriculturii şi a reuşit să rezolve problemele semnalate de Comisia Europeană. „Sunt unul dintre cei care au contribuit la aderarea României la UE. Şi atunci fuga de senzaţional era mare şi se spunea câte steguleţe roşii mai are Flutur de rezolvat. Aşa e şi aici”, a spus Flutur.

El a mai declarat că şi ţările UE au anumite nemulţumiri, iar autorităţile române vor lua măsuri în consecinţă. „Casa în care intri îţi cere nişte reguli pe care trebuie să le respecţi”, a spus liderul democrat-liberal.

El a subliniat că pentru atingerea standardelor Schengen „s-a muncit enorm” şi consideră că România are capacitatea să rezolve şi problemele semnalate de ţările fondatoare ale UE. Flutur crede că este de datoria tuturor să contribuie la acest efort. „Inclusiv tovarăşul Ponta trebuia să facă ceva şi nu să meargă la socialişti să blocheze primirea”, a mai afirmat liderul PDL.


Intră acum și în grupul de