Tânăr ucrainean prins în PTF Siret cu documente poloneze false , dar și cu țigări de contrabandă ascunse în microbuzul pe care îl conducea


Intră acum și în grupul de

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret și lucrători vamali au depistat asupra unui cetăţean ucrainean un permis de conducere și o carte de identitate, false, precum și țigări, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, joi, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

Deși cetățeanul ucrainean îndeplinea toate condițiile de intrare în țară, în timpul controlului acesta a devenit agitat, fapt pentru care echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucători vamali a decis efectuarea unor verificări suplimentare.

Drept urmare, în îmbrăcăminte, într-un plic, au fost descoperite un permis de conducere și o carte de identitate emise de autoritățile din Polonia, pe numele altei persoane, documente care nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

De asemenea, în bagajele persoanele, au fost descoperite 74 de pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 111 lei, fapt pentru care autoritățile vamale i-au aplicat cetățeanului ucrainean o amendă în valoare de 5.000 lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în inscrisuri oficiale, conform Codului Penal, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de