Polițiștii nevoiți imobilizeze un tânăr băut și fără permis din Slătioara care a luat-o la fugă după ce a oprit la semnalul echipajului de poliție autoutilitara pe care o conducea


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Slătioara este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică seara la ora 18.50, patrula de serviciu din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce se afla în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca a depistat în trafic, în zona școlii din satul Slătioara o autoutilitară Mercedes Benz și a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire.

În acel moment conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă și a plecat din acel loc, fugind de la fața locului.

 Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia și l-au ajuns și l-au imobilizat, constatând faptul că acesta este un localnic de 27 de ani.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de