Polițiștii din Vadu Moldovei au depistat în decurs de câteva ore două transporturi ilegale de lemn și cherestea și au aplicat amenzi de 14.000 de lei și au confiscat marfa


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei au depistat, vineri, în doar câteva ore, două transporturi ilicite de material lemnos.

Astfel, vineri la ora 11:10, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, patrula de poliție a identificat într-o parcare de pe raza comunei Vadu Moldovei, o autoutilitară ce era încărcată cu material lemnos.

S-a procedat la verificarea în bazele de date dacă există un cod aviz pentru autoutilitara depistată, rezultatul fiind negativ, iar după aproximativ 5 minute, autoutilitara s-a pus în mișcare, fiind oprită de patrula de poliție pe raza localității Roșiori.

La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 38 ani, sat Bogata  din comuna Baia care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.

Legat de materialul lemnos transportat, șoferul a prezentat fotografia unui aviz emis la data de 27.01.2023, ora 11.20, aviz ce a fost emis de către o societate cu sediul în Cornu Luncii.

Având în vedere aspectele constatate și faptul că avizul prezentat nu atribuie legalitate transportului de material lemnos depistat, s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,366 m3 lemn fag, fără proveniență legală.

Astfel, s-a dispus sancționarea cu amendă a șoferului în sumă de 4000 lei, iar complementar, s-a dispus confiscarea fizică a cantități de 3,366 m3 lemn fag, în valoare de cca. 590 lei.

Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.

Tot vineri, la ora 08:55, patrula Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza comunei Vadu Moldovei, o autoutilitară ce transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind legitimat un tânăr de 20 ani din satul Pâraie din comuna Mălini care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. Legat de materialul lemnos transportat, acesta a prezentat în format electronic, un aviz pentru cantitatea de 4,092 mc cherestea tivită brad.

S-a procedat la verificarea avizului în platforma SUMAL 2.0, de unde a rezultat că acesta este valabil, dar din fotografiile încărcate nu se distinge corespunzător încărcătura de material lemnos, existând suspiciunea că o parte din materialul lemnos transportat nu este trecut în aviz.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că  1,273 mc cherestea tivită brad este în plus față de cantitatea avizată.

Astfel, s-a dispus sancționarea cu amendă în sumă 10.000 de lei și complementar s-a dispus confiscarea  fizică a cantități de 1,273m3 cherestea tivită brad, în valoare de 1.107 lei. Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Intră acum și în grupul de