Gheorghe Flutur: Aeroportul Suceava este în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a numărului de pasageri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că potrivit statisticii, Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava înregistrează o creștere spectaculoasă fiind vorba, practic, de o dublare a numărului de pasageri în 2022 față de 2019.

„RDS Aviation a realizat şi dat publicităţii Top 40 Aeroporturi din Europa care au înregistrat creşteri ale numărului de pasageri îmbarcaţi în anul 2022, faţă de anul 2019 (an prepandemic, considerat un an de referinţă în aviaţie). În acest clasament Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava se situează pe un onorant loc 30, cu o creştere de 217.858 pasageri îmbarcaţi, reprezentând procentual cu 101% mai mulţi pasageri îmbarcaţi în anul 2022, faţă de anul 2019. Performanţa este cu atât mai remarcabilă cu cât suntem cel mai mic aeroport din acest top 40 (ca număr de pasageri)”, a menționat Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, dacă s-ar face un clasament al creşterilor procentuale Aeroportul Suceava este pe locul 2 în acest top, după Aeroportul din Trapani (Italia).

„Putem spune că doar două aeroporturi din Europa şi-au dublat (sau chiar mai mult) numărul de pasageri îmbarcaţi în anul 2022, faţă de anul 2019 şi acestea sunt Trapani (+115%) şi Suceava (+101%). Ca şi clasament al reprezentativităţii naţionale în acest Top 40 European, pe primul loc este Italia cu 11 aeroporturi, urmate de Germania şi Spania fiecare cu câte 8 aeroporturi”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de