Bărbat din Arbore ce e acuzat că într-o noapte a furat dintr-un imobil din Volovăț bunuri de 40.000 de lei, arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Arbore a fost arestat preventiv, vineri, de Judecătoria Rădăuți pentru furt calificat.

Potrivit Parchetului Rădăuți, procurorul de caz a dispus vineri punerea în mișcare a acțiunii penale față de H. C. pentru „furt calificat”.

Potrivit anchetei, acesta este acuzat că în 25.01.2023, împreună cu alte persoane necunoscute, s-a deplasat cu autoutilitara Ford Transit pe raza comunei Volovăț unde a pătruns prin efracție în curtea imobilului aparținând lui B. G. C., iar de aici, în intervalul orar 02.00-02.37 a sustras mai multe bunuri în valoare de circa 40.000 de lei.

Astfel, a furat circa 120 mp de gresie de culoare gri-maro marca Coem (circa 100 de cutii), 8 scaune tapițate, 7 scaune metalice, 5 scaune înalte tip bar, 2 chiuvete de culoare neagră, o chiuvetă de culoare alb, 20 de lustre de perete, 1 uscător de mâini marca HANDRYER- model HD28SLA, 2 toatele complete de culoare alb, 3 baterii de baie, o cutie de spoturi (25 bucăți), un recipient de 20 litri de motorină, 4 bormașini marca MAKITA, un motofierăstrău de beton marca STIHL, un tun de căldură de culoare roșu BM2- model BIEMMEDUE, 1 suflător de frunze marca STIHL, o rolă de hidroizolație, 2 role de cablu electric, 2 circulare manuale marca MAKITA de culoare albastru, 2 bormașini cu acumulator marca MAKITA de culoare albastru, 3 bormașini cu acumulator marca STAINLEY de culoare galben, o cameră de supraveghere video marca REOLINK, o cutie de becuri proiector, 10 cutii suruburi, 1 mașină de tăiat gresie marca SIGMA.

Bărbatul a transportat bunurile furate cu același vehicul la domiciliul său din comuna Arbore, iar o parte le-a valorificat, fiind creat un prejudiciu în patrimoniul persoanei vătămate estimat la suma de 40.000 lei.

Față de inculpat, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii Arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus Arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului, începând cu data de 03.02.2023 şi până la data de 04.03.2023 inclusiv.

Cercetările în acest caz continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de