Detaliile accidentului cu două TIR-uri la Grănicești: Șoferii au frânat pentru a evita o coloană de autoturisme și s-au răsturnat


Intră acum și în grupul de

Două TIR-uri care transportau semințe de floarea soarelui s-au răsturnat, marți seara, pe DN 2 în zona comunei Grănicești, iar unul dintre șoferi a fost rănit ușor.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, marți seara în jurul orei 18:35, un cetățean turc conducea un TIR  Mercedes-Benz, pe DN 2 /E 85, având direcția de deplasare dinspre  Siret către Suceava. În spatele său, în aceeași direcție de mers un alt cetățean turc conducea un TIR Mercedes-Benz, ce tracta semiremorca marca Schimtz.

Pe drum se afla oprit un alt camion pe partea dreaptă a părții carosabile, pe același sens de mers, acesta având defecțiuni la sistemul de frânare, iar în spatele său se formase o coloană de autoturisme în staționare care acordau prioritate de trecere vehiculelor ce circulau din sens opus.

Pe fondul neadaptării vitezei, conducătorii celor două autotrenuri turcești au frânat pentru a reduce viteza, dar au pătruns în afara părții carosabile pe partea dreaptă, având în vedere sensul lor de mers.

În urma impactului, au rezultat avarii la ambele TIR-uri precum și rănirea ușoară a unuia dintre șoferi motiv pentru care aceasta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „ T.C.C.” – rănit ușor, fără a rămâne internat.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l după care rănitului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.


Intră acum și în grupul de