Polițiștii suceveni au depistat alte transporturi ilegale de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a transmis, sâmbătă, că activitățile de verificare și control a transporturilor de material lemnos continuă și că în cursul zilei de vineri alte două transporturi ilegale au fost identificate de către polițiști în localitățile Vicovu de Sus și Boroaia. Astfel, a fost confiscat lemn în valoare de cca. 5.500 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei.

Potrivit sursei citate, vineri în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, o autoutilitară ce transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 50 ani, din  Putna.

S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că transportul de material lemos nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Acesta a fost condus la sediul OS Putna – Centrul de prelucrare a lemnului. Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 3.83 m3 lemn rășinoase brad.

În acest caz s-a dispus confiscarea cantității de 3.83 m3 lemn rășinoase brad în valoare totală de 1.953 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Tot vineri, la ora 05.45, polițiștii Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza comunei Boroaia, o autoutilitară ce transporta material lemnos. La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 42 ani, din Boroaia, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. Legat de materialul lemnos transportat, acesta a declarat că nu deține documente de proveniență.

În continuare, autoutilitara a fost însoțită și predată în custodie OS Fălticeni, unde s-a procedat  la inventarierea materialului lemnos și s-a stabilit faptul că în autoutilitară se află cantitatea de 3,627 mc cherestea tivită rășinoase.

În acest caz s-a dispus sancționarea cu amendă în valoare de 2.000 lei a șoferului, iar complementar, polițiștii au dispus confiscarea fizică a cantități de 3,627 mc cherestea tivită rășinoase, în valoare de 3.354 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Intră acum și în grupul de