Poliția Rutieră Suceava: Șapte dosare penale în week-end pentru conducere sub influența alcoolului, sub influența drogurilor sau fără permis


Intră acum și în grupul de

Poliția Rutieră Suceava a aplicat în week-end peste 120 de amenzi și a deschis șapte dosare penale pentru infracțiuni rutiere.

Potrivit sursei citate, în perioada 25-26.02.2023, polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile/ formațiunile de profil din teritoriu, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost utilizate aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate peste 100 de testări pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

În urma testărilor au fost identificați doi șoferi care au condus autoturisme fiind testați pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate șapte infracțiuni (3 conducere sub influența alcoolului, 2 conducere sub influența substanțelor psihoactive, 2 conducere fără permis sau cu permis suspendat).

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere din care cele mai multe (10 permise) pentru consum de alcool.  

Au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale în valoare de 53.657 lei și au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP sau RCA sau defecțiuni tehnice.

Poliția Suceava precizează că duminică la orele 04.05, un tânăr în vârstă de 19 ani din Vatra Moldoviţei, jud. Suceava a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc,  sub influenţa susbstanţelor psihoactive, respectiv Benzodiazepines.

Sâmbătă la orele 15:55, lucrătorii Compartimentului Rutier Rădăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți au observat un autoturism care se deplasa dinspre strada Ștefan cel Mare, către str. Volovățului, condus de un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți.

Acesta a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței METHAMPHETAMINE.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” .


Intră acum și în grupul de