Ambulanta Suceava aspira la o linie de garda pentru consultatii de urgenta la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava ar putea avea o linie de gardă pentru consultaţii de urgenţă la domiciliu, dacă populaţia ar solicita mai mult acest serviciu. Mai mult, acest serviciu este gratuit. Directorul unităţii, dr. Daniel Martiniuc, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă anul trecut SAJ a contractat cu Casa de Asigurări 188 de consultaţii la domiciliu, dar au fost realizate mult mai multe, respectiv 636.

„Am realizat un număr mult mai mare decât am contractat şi am putea face local o linie de noapte, fiindcă oamenii continuă să stea la coadă la UPU decât să ne solicite. Ei trebuie să ştie că este gratuită consultaţia de urgenţă al domiciliu şi că orice durere poate să determine pacientul să ne solicite la 112, să vină medicul acasă. Noi ne deplasăm, mai ales că medicii de familie nu o pot face şi e un lucru pe care populaţia ar trebui să-l fructifice. Oamenii beneficiază de consultaţie, li se prescriu reţete. Dacă medicul constată că pacientul este într-o stare critică şi nu poate fi tratat la domiciliu atunci se solicită prin 112 o ambulanţă pentru urgenţe şi este dus la spital”, a subliniat directorul SAJ Suceava

Acest serviciu se acordă numai pentru populaţia din localităţile a căror staţii de ambulanţă au medici şi maşini pentru consultaţii la domiciliu.


Intră acum și în grupul de