Ambulantele sucevene au parcurs peste 2,5 milioane de kilometri in 2010


Intră acum și în grupul de

Din cele 52 de autosanitare deţinute de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava 4 urmează a fi casate din cauza uzurii, restul fiind funcţionale. Potrivit directorului SAJ Suceava, dr. Daniel Martiniuc, aceste ambulanţe au parcurs, anul trecut, aproximativ 2.500.000 km. Staţia centrală de la Suceava deţine 17 ambulanţe, maşini de transport pacienţi şi maşini pentru asistenţă –consultaţii la domiciliu, substaţia Vatra Dornei are 3 ambulanţe funcţionale, Broşteni – două ambulanţe, Câmpulung Moldovenesc – două ambulanţe şi 3 maşini transport pacienţi, Gura Humorului – o ambulanţă funcţională, 3 maşini de transport pacienţi şi una pentru consultaţii la domiciliu, Fălticeni – 8 ambulanţe, maşini de transport bolnavi şi una pentru consultaţii acasă, Rădăuţi- 6 ambulanţe şi maşini de transport iar la Siret există o ambulanţă şi o maşină de transport.

Directorul tehnic al SAJ Suceava, ing. Emil Filipescu, a precizat că din cele 48 de ambulanţe funcţionale, 27 au fost achiziţionate în perioada 2008-2009, iar diferenţa de 21, în perioada 1999-2003. Referindu-se la acestea din urmă, directorul tehnic a ţinut să sublinieze că toate „au norma de casare îndeplinită”. „ Le ţinem în funcţiune cu cheltuieli mari şi găsim foarte greu piese”, a spus ing. Emil Filipescu.

Cât priveşte ambulanţele mai noi, „din cauza kilometrilor foarte mulţi parcurşi au ieşit foarte repede din garanţie”, a arătat directorul tehnic adăugând că „faţă de anul 2007 cheltuielile de reparaţii au crescut cu 40%”.

Acesta a declarat că Suceava are probleme şi în privinţa aparaturii medicale de pe ambulanţă. „Când se defectează aparatele, trebuiesc trimise la reprezentanţe şi acestea sunt în alte judeţe, şi la un aparat a durat şi două luni până a revenit la noi”, a subliniat directorul tehnic al SAJ Suceava.

Parcul auto SAJ Suceava este deservit de 135 de ambulanţieri.


Intră acum și în grupul de