Oprit pentru că nu purta centura de siguranță, un șofer din Frasin a fost amendat cu aproape 2.500 de lei și are și dosar penal


Intră acum și în grupul de

Un șofer din Frasin care a fost oprit pe DN 2 E în Sasca pentru nepurtarea centurii de siguranță a fost găsit cu mai multe nereguli fiind amendat și cercetat penal.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, în jurul orei 10:30, fiind în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe DN2E, localitatea Sasca, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unei  autoutilitare care circula pe DN2E, pe relația Cornu Luncii către Spătărești, deoarece conducătorul auto nu purta centura de siguranță.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 64 ani domiciliat în sat Plutonița din orașul Frasin.

Polițiștii au stabilit că șoferul posedă permis de conducere pentru categoria B fără a poseda permis de conducere pentru categoria C, masa maximă autorizata a autoutilitarei fiind de 4600 kg.

Efectuându-se verificări, s-a mai stabilit faptul că autoutilitara are înmatricularea suspendată, conducătorul auto fiind sancționat cu amendă 2.465 lei pentru neportul centurii de siguranță, lipsă documente prevăzute de lege și ITP expirat din 26.09.2021.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”.


Intră acum și în grupul de