Un puști din Marginea cercetat penal pentru trei infracțiuni după ce s-a plimbat cu un motoscuter


Intră acum și în grupul de

Un adolescent în vârstă de 15 ani din comuna Marginea este cercetat pentru trei infracțiuni după ce a fost depistat în trafic conducând un motoscuter.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara la orele 18.15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui motoscuter ce nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare și care se deplasa pe un drum comunal de pe raza comunei Marginea.

Conducătorul motoscuterului, un minor în vârstă de 15 ani din Marginea a oprit pe partea dreaptă a carosabilului.

El le-a spus polițiștilor că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto și din câte știe mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar motoscuterul aparține familiei și l-a luat din curtea imobilului fără știința și acordul părinților săi.

Având în vedere acestea, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date constatându-se faptul că, mopedul are o capacitate cilindrică de 101 cm3 și este radiat din circulație.

A fost contactată mama minorului, care s-a deplasat la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea alături de fiul său, în vederea stabilirii situației de fapt. Astfel, s-a stabilit că minorul a condus mopedul fără să fie înmatriculat, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și l-a sustras fără știința membrilor familiei.

Polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea a dispus prin ordonanță ridicarea mopedului, întrucât acesta reprezintă probă în dosarul penal.

În acest caz lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducere a unui vehicul neînmatriculat”, „furt în scop de folosință”, dosarul urmând să fie soluționată procedural de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea.


Intră acum și în grupul de