Echipele Facultății de Inginerie Alimentară Suceava, pe podiumul GastroPan- cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit și HoReCa


Intră acum și în grupul de

Două echipe ale Facultății de Inginerie Alimentară  – Suceava, anul 3, programul de studii Științe Gastronomice au obținut premiile doi și trei ale competiției GastroPan care este considerat cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit și HoReCa.

Astfel, premiul al doilea a fost obținut de echipa formată din studentele Petronela FLOREA, Daria URSACHE, Lavinia TARNIȚĂ cu produsul “Saint Honore cu pudră de tescovină”. Coordonator a fost prof. univ. dr. ing. Mircea OROIAN.

De asemenea, premiul al treilea a fost oferit studentului Silviu Cristian FEDEREAC, chef Taco Loco Suceava, cu produsul “Tartă cu brânză de capră, adaos de pudră din coji de ceapă roșie și jeleu din sfeclă roșie și pectină”, având drept coordonator pe drd. ing. Ovidiu Nicu PROCOPEȚ

La ediția din anul 2023, care s-a desfășurat în perioada 17-19 martie 2023 la Complexul Lux Divina din Brașov, au concurat cei mai talentați brutari, cofetari și bucătari din țară.

Nivelul competiției a fost înalt după ce mulți dintre concurenți au absolvit în ultimul an numeroase programe de perfecționare, în urma cărora au acumulat deprinderi deosebite.


Intră acum și în grupul de