Seful ISJ Suceava, atrage atentia directorilor de scoli sa faca invatamant de calitate pentru a nu pierde elevi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava cere unităţilor şcolare să se implice mai mult în realizarea unui învăţământ de calitate pentru a nu se confrunta cu situaţii în care vor rămâne fără elevi.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a precizat că elevii care vor să se transfere de la o unitate şcolară la alta, nu mai au nevoie de semnătura directorului şcolii de unde pleacă ci doar a celui care îl primeşte. „Atrag atenţia conducerilor şcolilor privind calitatea învăţământului pe care o vor desfăşura. La transfer, elevul nu mai are nevoie de semnătura directorului şcolii de unde pleacă ci doar a celui unde vine”, a declarat Petru Carcalete.

Acesta a precizat că sunt „şcoli unde se înghesuie prea mulţi, iar la altele nu-s deloc”. De exemplu la liceu, chiar şi după a doua repartiţie computerizată din vara anului trecut au rămas sute de locuri neocupate.

De câţiva ani încoace absolvenţii claselor a VIII-a cu rezultate bune se orientează către liceele cel mai bine „cotate”, criteriile lor bazându-se, în special, pe concurenţa care o înregistrează unitatea de învăţământ la anumite specializări în perioada de admitere.

Un clasament al liceelor din judeţ, din punct de vedere al preferinţelor candidaţilor la admitere pentru anumite specializări, a fost realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava, aşa cum se întâmplă anual. Totuşi, punctând rezultatele elevilor obţinute în urma participării la olimpiade şcolare şi cele de la examenele naţionale, dar şi mediile de admitere, site-ul www.admitereliceu.ro a realizat un top al liceelor.


Intră acum și în grupul de