Zeci de metri cubi de lemn tăiat ilegal găsit de polițiștii suceveni în depozitul unei firme din Mălini


Intră acum și în grupul de

Polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat, joi, un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea de material lemnos la o societate comercială din comuna Mălini.

În timpul controlului s-a constatat faptul că în depozitul societății este cantitatea de 29,43 mc cherestrea de esență răsinoase și 9,40 mc lemn rotund de esență răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însotire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societății, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 14,17 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare de 3.584 lei si 29,43 mc cherestea de esență rășinoase în valoare de 27.222 lei .


Intră acum și în grupul de