Pagube de 500.000 de lei în urma unui puternic incendiu la Iaslovăț. Pompierii au acționat cu opt autospeciale timp de patru ore pentru lichidarea incendiului


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu s-a produs luni dimineața într-o gospodărie din Iaslovăț din cauza suprasolicitării rețelei de energie electrică.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Iaslovăț, Arbore, Botoșana, Cajvana și Milișăuți, au intervenit cu 8 autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Iaslovăț.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

În incendiu au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați precum și adăpostul de animale și depozitul de furaje pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. Au mai ars alte anexe din gospodărie pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, circa 2 tone de porumb și circa 2 tone de fân. S-a degradat podul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați. În incendiu au pierit 20 de păsări de curte și două capre Din cauza temperaturii ridicate, s-au degradat elementele de tâmplărie de la alte trei proprietăți învecinate, precum și izolația exterioară.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de o doză suprasolicitată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape patru ore, iar pompierii au salvat construcțiile învecinate.

Pagubele produse de incendiu au fost estimate la 500.000 de lei.


Intră acum și în grupul de