O locuință și un adăpost de animale din Dărmănești au luat foc de la un incendiu de vegetație uscată


Intră acum și în grupul de

Pomperii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, au intervenit, joi seara,  cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Călinești Vasilache, comuna Dărmănești.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat un adăpost de animale și acoperișul unei case de locuit.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat elemente de mobilier și alte bunuri din interiorul locuinței.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spatii deschise, respectiv un foc folosit pentru igienizarea vegetației uscate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime -gospodăria fiind nelocuită-, iar incendiul a fost lichidat după o intervenție de 3 ore.

ISU Suceava reamintește că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.


Intră acum și în grupul de