Tone de deseuri, adunate de elevi din 9 scoli din judet


Intră acum și în grupul de

La nivelul judeţului Suceava, a avut loc o campanie-concurs, având ca obiectiv fundamental educarea şi conştientizarea tinerilor cu privire la efectul negativ pe care îl au deşeurile asupra mediului înconjurător. Astfel, nouă şcoli generale şi licee din judeţul Suceava au încheiat un protocol de colaborare cu firma Ecorec Recycling S.R.L. Bacău, în scopul desfăşurării în şcoli a campaniei de reciclare a deşeurilor de baterii, corpuri de iluminat şi DEEE– deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Împreună cu firma de reciclare a fost organizat concursul „Inocenta ecologie”, cu premii pentru elevi asigurate de Ecorec Recycling S.R.L. Bacău şi CCR.

În cadrul campaniei, s-au colectat şi predat spre reciclare 8.268,8 kg de DEEE , 244 kg de deşeuri de baterii, 140,7 kg de deşeuri din surse de iluminat, iar elevii au câştigat ca premii – 400 jocuri electronice, 940 agende tip notebook şi 1570 pixuri.

La sfârşitul campaniei, a fost realizat clasamentul şcolilor ecologice, Locul I, cu cea mai mare cantitate de deşeuri colectată fiind ocupat de Eco-Şcoala nr. 1 „Al. I. Cuza” Fălticeni, coordonator, prof. Adriana Caciuc, Locul II, Eco-Şcoala nr. 9 „Ion Creangă” Suceava, coordonator, prof. Vasile Cvasniuc, iar Locul III, Şcoala nr. 8 Suceava, coordonator prof. Oana Guriţă.

Următoarele locuri au fost ocupate de Şcoala Creştină Natanael, Şcoala Filadelfia, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Şcoala Mitocu Dragomirnei, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Eco-Şcoala nr. 3 Suceava.

Premiul pentru primele trei locuri a fost reprezentat de o excursie la Iaşi, pentru 14 elevi ce au adus cele mai multe deşeuri.

Excursia, sponsorizată de Ecorec Recycling şi C.C.R. a avut ca obiective vizitarea Parcului Copou, Teiul lui Eminescu, Grădina Botanică, Piaţa Unirii, Palatul Culturii, Universităţi, Biserica Sf. Trei Ierarhi, Mitropolia. Elevii au fost însoţiţi de profesorii coordonatori ai proiectului şi un reprezentant Ecorec Recycling.


Intră acum și în grupul de