Morti in flacari la Bogdanesti si Volovat


Intră acum și în grupul de

Dimineaţa zilei de marţi, a fost una tragică pentru două persoane ce au decedat după ce casele le-au luat foc. Casa unei bătrâne de 90 de ani, din Bogdăneşti, ce nu era electrificată a luat foc de la o lumânare lăsată aprinsă. Şi o locuinţă din Volovăţ a ars de la o ţigară, proprietarul în vârstă de 36 ani decedând intoxicat cu fum. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava la ora 10.42, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară, ce aparţinea unei femei C. M., de 90 de ani, din Bogdăneşti.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la locul intervenţiei s-au deplasat 10 pompieri militari, cu două autospeciale, de la Detaşamentul Fălticeni. În sprijin a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bogdăneşti.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperişul casei de locuit şi obiectele de mobilier din interior, existând posibilitatea de extindere la un depozit de furaje. Locuinţa nu era racordată la reţeaua electrică.

Focul a fost stins complet la ora 12.15, dar au ars casa de locuit în proporţie de 90%, precum şi bunurile aflate în interior.

Din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit de la flacăra unei lumânări.

Din nefericire, proprietara casei, C. M., de 90 de ani, a fost găsită carbonizată.

La ora 11.38 a fost anunţată izbucnirea unui alt incendiu, cu o posibilă victimă. Potrivit ISU „Bucovina”, 11 pompieri militari de la Detaşamentul Rădăuţi au intervenit, cu două autospeciale, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară, aparţinând lui C. V., de 36 de ani, din Volovăţ. În sprijin au venit şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul casei cu pericol de propagare la acoperiş şi la anexele învecinate. Flăcările au fost lichidat la ora 12.12. Au ars obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-un dormitor.
Pompierii dau drept cauză probabilă de producere a incendiului, jarul de la ţigări.
Pompierii rădăuţeni au salvat din calea flăcărilor casa de locuit şi anexele învecinate.

Din nefericire proprietarul, C. V. de 36 de ani, a fost găsit intoxicat cu monoxid de carbon.


Intră acum și în grupul de