Sucevenii pot divorta la Primarie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cuplurile care aleg să se despartă, o pot face cu acte în ordine fără să mai trebuiască să apară în faţa instanţei de judecată.

În conformitate cu ultimele legi apărute, orice căsnicie poate fi încheiată de acum înainte, de comun accord, apelând doar la serviciile birourilor de specialitate din cadrul municipalităţii.

Conform declaraţiilor oferite de edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, divorţurile pot fi încheiate şi la Primărie, de acolo unde de altfel se oficiază şi cununia civilă.

“Pe lângă problemele pe care le avem de rezolvat, numai asta ne mai trebuia, dar suntem nevoiţi să respectăm legislaţia în vigoare şi asta vom face. În acelaşi timp, am instituit şi o taxă în conformitate cu celelalte percepute de către birourile notariale de pe raza municipiului”, a spus Ion Lungu.

Astfel, toţi cei care doresc să-şi anuleze certificatul de căsătorie într-un mod cât mai discret pot face acest lucru prezentându-se la Primărie. Totuşi trebuie îndeplinite câteva condiţii: achitarea unei taxe de 500 de lei, acceptarea unei perioade de 30 de zile de gândire până la decizia finală şi inexistenţa unor minori în întreţinere.


Intră acum și în grupul de