Si in 2011, elevii si studentii suceveni vor beneficia de reducere la transportul in comun (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene a hotărât ca şi pe parcursul anului 2011, elevii şi studenţii care urmează cursurile la instituţiile de învăţământ de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ să beneficieze de subvenţie la plata abonamentului pentru mijloacele de transport public local în comun.

La finele anului trecut, executivul municipal a hotărât majorarea preţului unei călătorii cu autobuzele TPL de la 1,5 lei la valoarea de 2 lei, dar a menţinut acelaşi preţ pentru abonament care atinge suma de 50 de lei.

Elevii şi studenţii care învaţă la unităţile educaţionale din municipiul Suceava vor beneficia şi în 2011 de reduceri substanţiale. Astfel, fiecare doritor va trebui să achite doar 15 lei lunar pentru obţinerea unui abonament de călătorii, restul urmând a fi achitat de municipalitate.

Conform declaraţiilor oferite de primarul Ion Lungu, “bonusul” financiar este acordat doar pe durata cursurilor. “Vom aproba un abonament special pentru elevi şi studenţi care se ridică la valoarea de 30 de lei, din care fiecare doritor achită doar jumătate din valoarea lui”, a spus edilul şef al Sucevei.

Tot conform acestuia, anul 2011 aduce societăţii de transport public local subvenţii în valoare de nu mai puţin de 15 miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de