Bărbatul dispărut din Vatra Dornei a fost găsit în Șaru Dornei. Câinele de serviciu Coh a îndrumat echipa de căutări pe traseul urmat de persoana dispărută


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani diagnosticat cu sindromul Down care a dispărut vineri de la locuința din Vatra Dornei a fost găsit sâmbătă la circa 15-20 de kilometri de domiciliu pe raza comunei Șaru Dornei, în activitatea de căutare fiind implicați polițiști, jandarmi, pompieri, silvicultori, dar și voluntari.

Potrivit Poliției Județene Suceava, care urmare a plecării voluntare de la locul de domiciliu a lui Badiu Bogdan-Daniel, din  Vatra Dornei au fost continuate și sâmbătă  căutările cu efective mărite în zona unde s-a semnalat dispariția, precum și în zonele limitrofe.

Având în vedere condițiile dispariției, precum și faptul că zona în care au fost desfășurate căutările se întinde pe o suprafață vastă, greu accesibilă, împădurită, au fost angrenați toți lucrătorii disponibili din cadrul Poliției Vatra Dornei, doi lucrători din cadrul Serviciului Investigații Criminale, lucrători din cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei, lucrători din cadrul Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei; lucrători din cadrul Detașamentul de pompieri Vatra Dornei; reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei;- voluntari și membrii ai Asociației „Bucovina offroad”.

De asemenea la căutări a fost folosit câinele de serviciu „Coh” din cadrul Poliției municipiului Rădăuți.

Au fost constituite echipe de căutare dispuse în zona Dealu Negru a municipului Vatra Dornei, care au acoperit o suprafață de circa 35 hectare de teren și pădure.

În cadrul activităților de căutare au fost efectuate investigații și s-a procedat la scotocirea și verificarea fânarelor, clădirilor abandonate, a puțurilor și fântânilor din zonă.

Cu ocazia desfășurării activității de căutare câinele de serviciu Coh condus de către agent principal Ursu Gabriel din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a îndrumat echipa de căutări pe traseul urmat de către persoana dispărută.

Ca urmare a activităților de căutare efectuate, persoana în cauză a fost identificată de către polițiști și voluntari din cadrul Asociației Bucovina Offroad pe un drum forestier, la o distanță de circa 15 – 20 km față de locul de domiciliu, respectiv pe raza comunei Șaru Dornei.

Aceasta a fost evaluată din punct de vedere medical, nefiind necesare intervenții specifice.

.


Intră acum și în grupul de