19 elevi ai Colegiului „Petru Rares” Suceava participa la olimpiade nationale


Intră acum și în grupul de

Elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava se remarcă printr-o consistentă participare la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Astfel, la olimpiada naţională de chimie care se desfăşoară în prezent la Timişoara participă patru elevi ai colegiului: Aursulesei Sabina, din clasa a XII-a, Leizeriuc Adnana ,din clasa a X-a şi Glovnea Cosmin, din clasa a IX-a, toţi trei elevi ai prof. Dana Capbun, precum şi Filote Bogdan din clasa a IX-a, elevul al prof. Gabriela Cîmpan.

La etapa naţională a olimpiadei de fizică ce are loc la Arad participă Ilisei Andrei, clasa a XI-a, Dascălu Alexandru, clasa a X-a şi Ursulean Nicolae, clasa a X-a, elevi îndrumaţi de prof. Anca Greculeac şi Daniela Dungeanu.

Potrivit directorului Colegiului, Daniela Dungeanu şi, la etapa naţională a olimpiadei de limba spaniolă la Craiova, şapte din cei opt reprezentanţi ai judeţului sunt, de asemeni, elevi ai Colegiului Petru Rareş. Este vorba de Bocancia Ana Maria şi Chiuaru Alexandra din clasa a X-a, Ciobanu Mihaela, Macovei Raluca, Mireuţă Serinela şi Rotaru Ioana din clasa a XI-a, Ienceanu Lavinia din clasa a XII-a, toate fiind elevele prof. Ancuţa Norocel.

„Împreună cu cei cinci elevi ai lotului de limba engleză ce participă la Iaşi, la Olimpiada de Limbă engleză, Mocanu Ştefan, din clasa a IX-a, Fodor Iulian, din clasa a X-a, Popadiuc Clara şi Rusu Cezara din clasa, a XI-a şi Onciu Georgiana, din clasa a XII-a, elevi îndrumaţi de prof. Dana Postolache, Nicoleta Andronachi, Anamaria Fomin, Laura Salciuc şi Camelia Butnaru, ei formează o echipă puternică şi numeroasă care, în aceste zile, trăieşte emoţiile concursurilor naţionale. Sperăm, alături de ei şi de părinţii lor în obţinerea unor rezultate care să confirme, ca în fiecare an, valoarea învăţământului sucevean”, spune Daniela Dungeanu.


Intră acum și în grupul de