Doua cazuri de gripa sezoniera, confirmate deja in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 20 ani din zona Fălticeni-rural şi o tânără în vârstă de 24 ani din Gura Humorului se află internaţi în secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, cu forme medii de gripă sezonieră.

„În această săptămână, s-au confirmat pentru două persoane, îmbolnăvirea prin gripă. S-au izolat tulpini de tip B”, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, cu menţiunea că cei doi nu erau vaccinaţi antigripal.

Acesta a ţinut să precizeze că vaccinurile antigripale conţin, atât tulpini pentru gripa sezonieră cât şi pentru A H1N1, astfel că cei care se vaccinează sunt feriţi de ambele forme.

Până acum, s-au folosit 42.400 de doze din vaccinurile trimise de Ministerul Sănătăţii. „Avem în continuare vaccinuri în depozit pentru cei interesaţi să se vaccineze. Recomandăm în continuare vaccinarea populaţiei, deoarece este cea mai bună metodă de prevenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a luat şi o serie de măsuri preventive în rândul personalului medico-sanitar trimiţând în judeţ 27.700 măşti de protecţie, 14.700 mănuşi pentru examinare, 970 baxuri a câte 50 de halate de unică folosinţă, 500 litri de săpun lichid dezinfectant, 600 litri gel dezinfectant şi 450 litri dezinfectant pentru suprafeţe.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a mai adăugat că de la Bucureşti urmează a fia aduse 2.880 de cutii cu Tamiflu ce vor fi distribuit secţiilor de infecţioase din spitalele din judeţ, pentru tratamentul antiviral al pacienţilor.


Intră acum și în grupul de