Poliția Suceava a lansat operațiunea Fake Star 3 și a depistat mai mulți comercianți ce vindeau produse contrafăcute


Intră acum și în grupul de

Lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  în baza planului de acțiune aprobat de comanda unităţii și cu ocazia desfășurării operațiunii FAKE STAR 3 pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume precum şi a unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acţionat sâmbătă pe raza orașului Vicovu de Sus și în localitatea Cumpărătura fiind depistați mai mulți comercianți ce vindeau produse contrafăcute.

Astfel, un bărbat de 39 ani a fost depistat că  oferea spre comercializare în incinta târgului auto situat în Cumpărătura, încălțăminte inscripţionate cu marca NIKE fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 60.000 lei.

Un alt bărbat, în vârstă de 62 ani, a fost depistat că oferea spre comercializare în incinta pieței agroalimentare din oraș Vicovu de Sus, obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile: JORDAN AIR și HUGO BOSS, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.600 lei.

Totodată, polițiștii au mai depistat un bărbat de 46 de ani ce oferea spre comercializare în incinta pieței agroalimentare din oraș Vicovu de Sus obiecte vestimentare inscripționate cu marca JORDAN AIR fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.000 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, iar cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică privind legislația ce vizează « mărcile şi indicaţiile geografice ».


Intră acum și în grupul de