Primaria vrea sa reduca cheltuielile de intretinere din scoli si gradinite (VIDEO)

Cheltuielile de întreţinere a unităţilor şcolare din municipiu vor trebui reduse, în condiţiile în care municipalitatea nu mai poate suporta aceste costuri ridicate, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că în lunile de iarnă, doar plata utilităţilor se ridică la un milion de lei.

Edilul-şef al municipiului a spus că o comisie mixtă, formată din angajaţi şi reprezentanţi ai municipalităţii în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare va purta discuţii cu conducerile şcolilor şi grădiniţelor pentru găsirea modalităţilor de reducere a costurilor materiale şi de întreţinere.

Lungu a arătat că, spre exemplu, o şcoală generală care funcţionează în prezent în două corpuri de clădire ar putea să-şi restrângă activitatea numai într-un singur corp de clădire pentru reducerea cheltuielilor. „Trebuie să reducem aceste cheltuieli materiale, în special utilităţile la şcoli”, a spus primarul.

El consideră că prin reprezentanţii municipalităţii în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare ar trebui să fie stabilite criterii de performanţă pentru conducerile acestora reducerea considerabilă a cheltuielilor materiale.

Primarul a spus că majoritatea unităţilor şcolare din municipiu sunt reabilitate termic şi a subliniat că municipalitatea a investit în ultimii ani 17 milioane de euro în lucrări de modernizare şi reabilitare.

În municipiul Suceava sunt 35 de unităţi şcolare cu personalitate juridică.

loading...