Primaria vrea sa reduca cheltuielile de intretinere din scoli si gradinite (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cheltuielile de întreţinere a unităţilor şcolare din municipiu vor trebui reduse, în condiţiile în care municipalitatea nu mai poate suporta aceste costuri ridicate, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că în lunile de iarnă, doar plata utilităţilor se ridică la un milion de lei.

Edilul-şef al municipiului a spus că o comisie mixtă, formată din angajaţi şi reprezentanţi ai municipalităţii în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare va purta discuţii cu conducerile şcolilor şi grădiniţelor pentru găsirea modalităţilor de reducere a costurilor materiale şi de întreţinere.

Lungu a arătat că, spre exemplu, o şcoală generală care funcţionează în prezent în două corpuri de clădire ar putea să-şi restrângă activitatea numai într-un singur corp de clădire pentru reducerea cheltuielilor. „Trebuie să reducem aceste cheltuieli materiale, în special utilităţile la şcoli”, a spus primarul.

El consideră că prin reprezentanţii municipalităţii în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare ar trebui să fie stabilite criterii de performanţă pentru conducerile acestora reducerea considerabilă a cheltuielilor materiale.

Primarul a spus că majoritatea unităţilor şcolare din municipiu sunt reabilitate termic şi a subliniat că municipalitatea a investit în ultimii ani 17 milioane de euro în lucrări de modernizare şi reabilitare.

În municipiul Suceava sunt 35 de unităţi şcolare cu personalitate juridică.


Intră acum și în grupul de