Lungu, preocupat de crearea de locuri de munca pentru suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia locală nu poate crea locuri de muncă, dar poate să asigure un mediu prietenos de afaceri şi să încurajeze investiţiile care să ducă la crearea de noi locuri de muncă, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce în cadrul unui sondaj de opinie, aproape jumătate dintre locuitorii municipiului au indicat că principala problemă cu care se confruntă o reprezintă lipsa locurilor de muncă.

Edilul-şef al Sucevei a spus, într-o conferinţă de presă, că este preocupat de găsirea soluţiilor în vederea dezvoltării unor societăţi comerciale de producţie în municipiu şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Astfel, el a arătat că prin proiectul de înfiinţare a zonei de tip metropolitan Suceava pot fi atrase finanţări europene pentru parcuri tehnologice sau parcuri de afaceri.

El consideră că pentru înfiinţarea unei noi zone industriale şi încurajarea investitorilor ce caută terenuri cu utilităţi pentru noi spaţii de producţie este oportună folosirea terenului din preajma Termica SA, unde sunt aproximativ 70 de hectare care pot fi folosite în acest sens. „Este o zonă unde Primăria are terenuri şi utilităţi”, a spus Lungu.

Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.

Pentru construcţia noii centrale termice de cogenerare a fost desemnată, prin licitaţie, firma Adrem Invest Bucureşti, iar Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile în vederea realizării noii investiţii care poate ajunge până la 50 de milioane de euro.

Fosta zonă industrială a municipiului Suceava este în prezent zonă comercială, pe locul fostelor fabrici fiind construite centre comerciale.


Intră acum și în grupul de