Două transporturi ilegale de lem depistate în Suceava și Marginea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, marți și miercuri dimineața, două transporturi ilegale de material lemnos în municipiul Suceava și în comuna Marginea.

Astfel, marți, în jurul orei 17:00, o patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DC neclasificat raza comunei Marginea o autoutilitară Mercedes Benz.

Șoferul, un bărbat din Voievodeasa a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei și s-a constatat că acesta transporta lemn de foc fag, dar fără aviz de însoțire.

 În urma verificărilor  în aplicația SUMAL CONTROL s-a confirmat că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 09.05.2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 3,25  m.c. lemn foc fag în valoare de 767 lei.

Pentru acest motiv șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,25 mc lemn foc fag a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Un alt caz de transport ilegal de lemn a fost depistat miercuri dimineața  la orele 03.30, când patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter care transporta cherestea rășinoase.

S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din Frătăuții Noi, iar în urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că deține aviz pentru cantitatea de 2,00 mc cherestea rășinoase, iar cantitatea transportată efectiv era de 5,26 mc cherestea rășinoase, rezultând o diferență de 3,26 mc cherestea rășinoase.

Conducătorul autoutilitarei, numitul Bardan Petrică, a fost sancționat contravențional cu avertisment iar cantitatea de 3,26 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.015 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.


Intră acum și în grupul de