Reconstrucție sau demolare sunt cele două variante pentru scara de bloc din Burdujeni afectată de explozie în urma unei acumulări de gaz natural


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a fost finalizată expertiza tehnică la blocul care a explodat, fiind două soluții dintre care una de reconstrucție a scării afectate, iar a doua de demolare.

În ceea ce privește soluția de reconstruire a scării de bloc avariate a fost întocmit un dosar întreg, a arătat primarul.

Potrivit acestuia, expertul spune că pe scara de bloc învecinată, respectiv scara D, unde peretele este comun, e nevoie de intervenții, dar pe cealaltă parte a scării de bloc care nu a fost afectată locatarii ar putea să revină.

El a spus că aceste studii vor fi oferite ISC și ISU care vor lua o decizie.

„Vreau să vedem valoarea reconstrucției scării de bloc”, a spus Ion Lungu care a menționat că încă nu poate spune ce se va întâmpla în cazul acestei scări de bloc, dar crede că soluția ar fi de reconstrucție a scării de bloc care presupune reabilitări făcute pas cu pas, potrivit documentației depuse de expert.

Primarul a menționat că apartamentele din bloc sunt proprietate privată și că municipalitatea nu are cum să asigure finanțarea pentru reconstrucție, dar că va încerca să obțină finanțare guvernamentală.

„Acești oameni nu au până la urmă nicio vină. Primăria, eu ca primar, domnul președinte Flutur, Prefectura, ne vom zbate ca să-i ajutăm. Evident că oamenii  nu au bani să construiască din nou acest bloc și până la urmă nu au nicio vină că acel domn a uitat gazul deschis și a explodat”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că și dacă toți proprietarii erau asigurați, nu se putea ajunge la suma necesară reconstuirii scării de bloc.


Intră acum și în grupul de