Tractorist beat din Șerbăuți, scos de polițiști de sub tractorul răsturnat în șanț


Intră acum și în grupul de

Un tractorist din Șerbăuți care s-a răsturnat miercuri seara cu tractorul în șanț și a rămas imobilizat cu piciorul drept prins între tractor și pământ a fost salvat de un echipaj de poliție care patrula pe drumul județean 209 D.

Potrivit anchetei, miercuri în jurul orei 22:55, un echipaj al Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe D. J. nr. 209 D pe raza comunei Calafindești, în afara localității, a văzut în șanțul din partea dreaptă un tractor răsturnat, iar șoferul a fost găsit în cabină având piciorul drept imobilizat între tractor și pământ.

Polițiștii au reușit să îl extragă pe șofer, un bărbat din Șerbăuți, iar piciorul drept al acestuia a fost eliberat, fără a suferi leziuni. 

Tractoristul a fost scos din cabina tractorului pe ușa din stânga, iar acesta a declarat că a suferit leziuni ușoare la mâna dreaptă, în momentul în care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat cu tractorul în șanțul din partea dreaptă.

Polițiștii au constatat că tractoristul avea halenă alcoolică și i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat, după care a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde în prezența medicului de gardă a refuzat și prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tractoristul a primit îngrijiri medicale pentru leziunile suferite, fără a fi necesară internarea sa.

Bărbatul a spus că înainte de a conduce tractorul pe D.J. 209 D dintre satele Călinești și Calafindești, circa 5 km, a consumat mai multe beri, după care s-a deplasat spre locuința socrilor săi din Calafindești, a pierdut controlul direcției de mers, apoi a intrat în șanțul din partea dreaptă unde s-a răsturnat pe laterala dreaptă.

 În acest caz polițiștii fac cercetări penale pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de