IPS Calinic nu crede în vise, dar nu contestă că unele vise se adeveresc


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns unei credincioase neliniștită în legătură cu un vis urât despre o persoană dragă.

„Am o tulburare sufletească în ultima vreme, vă rog să mă liniștiți. Am avut un vis rău, despre o persoană dragă. Nu cred în vise, dar o tânără din online cu foarte mulți urmăritori și cu multe cărți citite (în domeniul dezvoltării personale, lucruri de suflet, vindecare emoțională etc).. un fel de coach se numește ea – m-a speriat, ea zicând foarte sigură că visele se pot adeveri. Am tins să ignor, dar fără să vreau a început să îmi zboare gândul la asta zilnic și simt o anxietate neplăcută, care nu îmi dă pace, nu pot să mă bucur. Războiul minții. Am vrut să apelez la Sfinția voastră, pentru că am încredere în bunătatea, harul și vastele cunoștințe ale Sfinției voastre. Nădăjduiesc că îmi veți răspunde, întrucât tare mult m-aș liniști să îmi spuneți cum e cu visele”, a solicitat credincioasa.

IPS Calinic a răspuns cu un citat din părintele Cleopa: „Să nu credeți în vise! Să nu credeți în vedenii! Dacă crezi în vise și ai venit la mine să te spovăduiesc, eu te opresc direct trei ani de la Sfânta Împărtășanie”. Și iarăși: „Cine ți-a spus să crezi în vise? Nu auzi ce spune Sfânta Scriptură? Ia caută în Cartea Înțelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, la capitolul 34: „Precum este cel ce aleargă după vânt și vrea să prindă umbra sa, așa este omul care crede în vise. Că pe mulți visele i-au înșelat și au căzut cei care au nădăjduit în vise”.

Cu toate acestea, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților spune că nu poate contesta că anumite vise se adeveresc.

„Acum, să fim serioși, că unele vise se mai și adeveresc, nu putem contesta. Pace și bucurie!”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de