Urmărire după un transport ilegal de cherestea între Bilca și Frătăuții Noi. Șoferul a oprit în curtea unei case și a încercat să fugă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost nevoiți, luni după amiaza, să urmărească un transport ilegal de cherestea după ce șoferul a refuzat să oprească și, mai mult, a mărit viteza, iar în același timp a blocat mașina de poliție aflată în urmărire.

Astfel, polițiștii care efectuau activități pe linie silvică, pe raza comunei Bilca, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare înmatriculate în Marea Britanie care se deplasa pe DJ 178 C, pe direcția Bilca-Frătăuții Noi și transporta cherestea rășinoase.

Șoferul autoutilitarei nu s-a conformat semnalului de oprire și a continuat să conducă autoutilitara cu viteză mărită pe mai multe străzi din comuna Bilca, pe prundul din această localitate după care a reintrat pe DJ 178 C și a continuat să conducă pe acest drum județean spre comuna Frătăuții Noi.

Pe tot acest traseu de circa 3-4 km, conducătorul auto a fost somat să oprească autoutilitara prin portavocea autospecialei de serviciu însă nu s-a conformat. După ce a reintrat pe DJ 178 C, conducătorul auto a blocat în mod repetat autospeciala de serviciu al lucrătorilor de poliție care au încercat depășirea și blocarea acestuia, prin conducerea autoutilitarei pe contrasens. Urmărirea a continuat până în curtea unui imobil din comuna Frătăuții Noi, parțial neîngrădit, unde conducătorul auto  a intrat cu autoutilitara după care a încercat să fugă, fiind însă prins.

Cu ocazia verificărilor efectuate conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat din comuna Frătăuții Noi, iar autoutiltara condusă de acesta, Mercedes Benz Sprinter, este înmatriculată în Marea Britanie.

Polițiștii au constatat că șoferul nu deține  aviz de însoțire motiv pentru care transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că susnumitul a transportat cantitatea 2 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 1850  lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat la regimul rutier pentru neoprire la semnal și circulație pe contrasens cu amendă în cuantum 1.595 lei, fiind luată și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea s-a stabilt faptul că autoutilitara nu avea poliță RCA motiv pentru care față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale.

De menționat este că tot cu ocazia soluționării acestui eveniment, pe DJ 178 C, pe raza comunei Frătăuții Noi a mai fost oprită pentru control autoutilitara marca Iveco, înmatriculată în Portugalia, care transporta material lemnos și era condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi care nu avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos, motiv pentru care transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că susnumitul a transportat cantitatea 3,41 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare de 960  lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna


Intră acum și în grupul de