Lactalis: Amenda anunțată de Consiliul Concurenței pentru Dorna Lactate a fost suspendată de instanță


Intră acum și în grupul de

Compania Lactalis a anunțat, marți, într-un comunicat transmis redacției News Bucovina că în ceea ce privește sancțiunile anunțate de Consiliul Concurenței din România, companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate au formulat acțiuni în anulare și suspendare împotriva deciziilor pentru aplicarea amenzilor cominatorii.

CITEȘTE ȘI Dorna Lactate amendată cu 400.000 de euro de Consiliul Concurenței pentru că nu a permis accesul la unele informații în timpul unei inspecții inopinate

„Curtea de Apel București a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formulate de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câștig de cauză companiilor. Al treilea dosar de suspendare aflat pe rolul Curții de Apel București va fi judecat în zilele care urmează”, arată compania.

Mai mult, potrivit comunicatului, companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate au prezentat Consiliului Concurenței, în cadrul inspecției, toate documentele solicitate raportat la obiectul investigației și au facilitat accesul autorității la toate informațiile necesare conform solicitărilor inspectorilor de concurență.

„În acest sens, societățile au acordat inspectorilor de concurență accesul la toate documentele și/sau corespondențele accesibile Societăților de la punctele de lucru și de la sediile inspectate, cu toată transparența și conduita pe deplin conformă care se impun în acest caz.  Apreciem că acordarea accesului la alte informații care nu aparțin și nu sunt în controlul societăților ce au făcut obiectul inspecției nu se află în sfera de competență juridică a companiilor noastre sau în limitele de competență ale autorităților naționale, cu atât mai mult când acestea vizează documente/corespondențe aflate în controlul unor societăți din afara României”, explică Lactalis.

Compania a subliniat că amenzile invocate de Consiliul Concurenței nu au fost aplicate ca urmare a constatării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurențiale săvârșite de vreuna dintre companii. 

„Continuăm să cooperăm pe deplin și transparent cu autoritățile în acest caz și ne vom conforma oricărei decizii finale a autorităților”, a completat compania în comunicat.


Intră acum și în grupul de