Lucrarile de reabilitare a Ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean au fost receptionate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, marţi, a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare a Ambulatoriului integrat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. În opinia şefului executivului judeţean, această modernizare va ajuta la fluidizarea spitalului.

El a subliniat că Unitatea Primire Urgenţe va prelua numai cazurile urgente, aduse acolo de Ambulanţă, iar ambulatoriul se va ocupa de oamenii care prezintă anumite simptome.

„Oamenii vor fi triaţi, o parte dintre aceştia vor fi preluaţi pe secţii, pentru investigaţii şi tratament de scurtă sau lungă, iar la o parte tratamentul se va administra aici. Mai mult de jumătate din cei care ajung aici se vor întoarce acasă, după ce vor lua un tratament, o reţetă, sau li se va aplica o intervenţie de chirurgie, sau un ghips”, a declarat Gheorghe Flutur.

„Acest ambulatoriu era un fel de tunel al timpului, de unde te temeai că nu mai ieşi, era un fel de spaţiu foarte întunecos, care inspira mai mult groază”, a spus preşedintele CJ.

Modernizarea ambulatoriului s-a realizat prin programul operaţional regional, dar şi cu fonduri de la CJ Suceava, valoarea totală a investiţiei fiind de circa un milion de euro, jumătate fiind cheltuiţi deja pentru lucrări de amenajare. Cealaltă jumătate va fi cheltuită pentru achiziţionarea aparaturii şi mobilierului din cabinetele ambulatoriului.

Ambulatoriul va funcţiona cu 14 cabinete şi 19 specialităţi diferite. Acesta va cuprinde o sală de intervenţii chirurgicale, una de intervenţii ortopedice, o sală de gips pentru copii şi una pentru adulţi.

Pentru dotarea cu aparatură, vor fi aduse 11 tipuri de aparate pentru oftalmologie, 13 tipuri de aparate şi instrumente ORL, 17 tipuri pentru diagnostic, chirurgie, narcoză şi reanimare, aparate de înaltă tehnologie şi instrumente de măsură a presiunii arteriale, aparatură, instrumentar, utilaje şi instalaţii pentru radiologie, utilaje, instalaţii şi aparte pentru sterilizare, dezinfectanţi şi dezinsecţii.


Intră acum și în grupul de