CAS Suceava a primit bugetul pentru subprogramele de sanatate


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava a primit de la CNAS bugetul aprobat pentru derularea în anul 2011 a unor subprograme din cadrul Programului Naţional de Sănătate. Potrivit preşedintelui- director general al CAS Suceava, Victor Cristi Bleorţu, pentru TBC s-a primit suma de 241.000 lei, la HIV/SIDA a fost alocată suma de 3.123.000 lei, oncologie 9.221.000 lei, boli rare 1.194.000 lei, diabet zaharat 6.765.000 lei, boli endocrine 6.000 lei, posttransplant 1.043.000 lei, ortopedie 48.000 lei. În opinia şefului CAS Suceava, bugetul este comparabil cu cel alocat în anul precedent.

Acesta precizează că pentru a putea fi încheiate contractele pentru acest an privind derularea programelor naţionale de sănătate, furnizorii -unităţile spitaliceşti, farmaciile şi furnizorii de servicii medicale paraclinice pentru dozarea hemoglobinei glicozilate, trebuie să depună la CAS Suceava, până la data de 11.02.2011, cererile, însoţite de documentele necesare.

Listele cu aceste documente, pentru fiecare tip de asistenţă medico-farmaceutică, sunt afişate la sediul CAS şi pot fi găsite pe pagina de web a CAS Suceava: www.cassv.ro.

Astfel, abia după depunerea documentelor necesare, vor fi încheiate contracte cu furnizorii de servicii medicale care derulează aceste subprograme naţionale respectiv cu farmaciile, pentru eliberarea medicamentelor prescrise în tratamentul ambulatoriu, cu unităţile spitaliceşti şi cu furnizorii de servicii medicale paraclinice, pentru dozarea hemoglobinei glicozilate.


Intră acum și în grupul de