Seful ISJ Suceava: „In judet se respecta toate hotararile judecatoresti” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bugetul alocat învăţământului sucevean nu acoperă toate cheltuielile şi nici respectarea hotărârilor judecătoreşti prin care cadrelor didactice sucevene trebuie să li se înapoieze reducerile salariale operate până acum, cea de 33 procente potrivit Legii 221/2008, şi majorarea salarială de la 1 ianuarie 2011 cu 15 %.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a declarat că bugetul este insuficient, dar „în judeţ se respectă toate hotărârile judecătoreşti”. „Nu sunt bani pentru a acoperi necesarul, dar asta este problema ordonatorilor principali şi secundari de credite. Legea spune foarte clar cum se procedează”, a afirmat inspectorul general Petru Carcalete.

Astfel, la nivelul judeţului Suceava, a fost alocată pentru anul acesta suma de 259,7 milioane de lei pentru cheltuieli de personal în sistemul de învăţământ de stat preuniversitar. Aceşti bani sunt insuficienţi şi ar mai trebui încă 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi) pentru a se asigura necesarul de fonduri pentru plata salariilor, conform noilor prevederi legale. Pentru a se asigura şi plata diferenţelor salariale câştigate în instanţă, e nevoie de încă mai bine de o treime din suma totala alocata prin buget – peste 90 de milioane de lei (900 de miliarde de lei vechi) pentru ca toate drepturile salariale ale profesorilor, învăţătorilor şi a celorlalţi angajaţi din sistemul de învăţământ sucevean să fie achitate integral în acest an.

Pentru ca directorii de şcoli să nu se plângă de presiuni cu privire la hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile vizând creşterile salariale obţinute în baza Legii 221/2008, şeful IŞJ Suceava le-a trimis acestora adresele aşa cum le-a primit de la Minister, urmând ca aceştia să ducă la îndeplinire aşa cum ştiu mai bine indicaţiile ministerului.


Intră acum și în grupul de