Șofer din Broșteni cu alcoolemie de peste 3 la mie, care a rănit un pieton, reținut de polițiști și introdus în arest


Intră acum și în grupul de

Un șofer în vârstă de 59 de ani din orașul Broșteni a fost reținut de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei pentru conducere sub influența alcoolului, în urma unui accident rutier petrecut pe data de 22.07.2023, în satul Cotârgași de pe D.N. 17 B.

Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, în momentul producerii accidentului, șoferul în cauză avea o concentrație alcoolică în sânge extrem de ridicată, confirmată de buletinul de analiză toxicologică emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava. Prima probă de alcool din sângele său a indicat o concentrație de 3,06 g/l alcool pur, iar a doua probă a arătat o concentrație de 2,85 g/l alcool pur.

În urma acestor informații și a probatoriului administrat, polițiștii au obținut un mandat de aducere pentru șoferul în cauză și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei în vederea audierii sale. Ca măsură preventivă și în conformitate cu legea, poliția a dispus reținerea bărbatului pe o durată de 24 de ore.

Dosarul penal în acest caz a fost deschis pentru a cerceta săvârșirea a două infracțiuni: „Vătămarea corporală din culpă” conform art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal și „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, conform art. 336 alin. (1) din Codul penal. Ancheta este efectuată de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.

Reamintim că la data de 22.07.2023, ora 16.55, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că pe  D.N. 17 B din orașul Broșteni, sat Cotârgași, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.

S-a stabilit că bărbatul de 59 de ani din orașul Broșteni, sat Cotârgași, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 17 B în orașul Broșteni, sat Cotârgași iar când a ajuns pe o porțiune de drum în aliniament, a intrat în coliziune cu un autoturism staționat, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani din orașul Broșteni.

În momentul impactului, un bărbat de 32 de ani din orașul Broșteni se afla în calitate de pieton pe partea carosabilă, lângă portiera autoturismului staționat, fiind accidentat.

Conducătorul auto de 59 ani, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de