Concursul „Student pentru o zi”, marca inregistrata a Universitatii sucevene


Intră acum și în grupul de

Un număr de 23 de premianţi şi aproximativ 100 de participanţi ai ediţiei de anul trecut a concursului „Student pentru o zi” organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava se regăsesc printre studenţii de anul acesta. Competiţia, ce este organizată la nivel naţional doar de universitatea suceveană, care de altfel a depus documentaţia şi urmează a deţine marcă înregistrată la OSIM pentru acesta, este tot mai căutată.

„Am primit numeroase mail-uri atât din partea şcolilor cât şi a elevilor, dar şi telefoane în care am fost întrebaţi când organizăm acest concurs. De anul trecut, ne adresăm şi elevilor de clasa a XI-a, nu doar celor din clasa a XII-a. Acest concurs este de fapt un fel de examen de admitere, iar cei care primesc la final acea adeverinţă de student, absolvă bacalaureatul, pot deveni automat studenţii noştri, pe locurile fără taxă, după ce se înscriu”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. dr. ing. Adrian Graur.

Acesta a precizat că, până în acest moment un număr de 68 de licee şi colegii din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi din municipiul Paşcani au primit date informative despre ediţia din acest an al concursului.

„Este un câştig. Este o legătură firească între universitate şi şcoli. Ar trebui să fim cât mai mult prezenţi în mediul preuniversitar pentru a impune nişte standarde ridicate”, a spus rectorul Graur.

Aflat la ediţia cu numărul 4, evenimentul oferă participanţilor oportunitatea de a trăi o experienţă academică universitară, într-un context competitiv. Manifestarea va avea loc în perioadele 19 – 20 martie, 26 – 27 martie 2011, pentru elevii claselor a XII-a, şi în perioada 21 – 22 mai 2011, pentru elevii claselor a XI-a.

Elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV.

Rectorul Graur a subliniat că această nouă ediţie se desfăşoară după formatul promovat la ediţia anterioară, cu menţiunea că domeniile de concurs Limba şi Literatura Germană şi Limba şi Literatura Spaniolă vor avea şi o secţiune adresată începătorilor.

Pentru elevii care nu obţin certificate de agrementare în cadrul concursului pe domenii, dar au rezultate notabile şi argumentează convingător opţiunea de a fi student al universităţii sucevene, concursul de eseuri le oferă o nouă şansă pentru câştigarea unui loc fără taxă şi a unei burse de studii la USV.

Domeniile de concurs sunt Economie, Biologie vegetală, Informatică, Franceză, Electronică-Automatizări, Fizică, unde înscrieri se fac până la data de 14 martie, şi pentru domeniile de concurs Română, Engleză, Germană, Spaniolă, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane până pe 21 martie. Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până pe 30 martie.

Înscrierile se vor face prin e-mail sau fax la: Drd. Laura BLAJ
Asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi”
E-mail: [email protected]
Fax: 0230-520081
Mai multe detalii privind desfăşurarea concursului pot fi găsite pe website-ul http://www.1zi.usv.ro


Intră acum și în grupul de